Στην IronVap.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι μπορεί να καθαρίσει ο ατμοκαθαριστής στο σπίτι μας;

Ο ατμοκαθαριστής ενδείκνυται για να καθαρίσει όλες τις επιφάνειες του σπιτιού μας: όλες τις ποιότητες των πατωμάτων (ξύλο, πλακάκι, μάρμαρο, κ.α.), τοίχους, πόρτες, παράθυρα, τζάμια, κουφώματα. Ακόμη όλες τις υφασμάτινες επιφάνειες: στρώματα, καναπέδες, κουρτίνες, κ.α. Όπως επίσης μπορεί να καθαρίσει: μπάνια, αρμό από πλακάκια, φέτες από καλοριφέρ, λίπη στο φούρνο μας και όλες τις επιφάνειες που απαιτούν λεπτομερή καθαρισμό.

Πώς μπορούμε να καθαρίσουμε μόνο με ατμό, χωρίς τη χρήση απορρυπαντικών;

Ο ατμός καθαρίζει χάρη στο συνδυασμό τριών βασικών χαρακτηριστικών του: νερό, θερμοκρασία και πίεση. Αυτά τα τρία μαζί μπορούν να εξαλείψουν λίπος και ακαθαρσίες από κάθε γωνιά του σπιτιού.

ΝΕΡΟ: ο ατμός αποτελείται από μόρια νερού, που μόλις έρθουν σε επαφή με μόρια βρωμιάς αρχίζουν να την «μαλακώνουν».

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ο ατμός βγαίνει σε τέτοια θερμοκρασία ώστε να διασπά και να χαλαρώνει και την πιο επίμονη βρωμιά και την ίδια στιγμή να καταστρέφει τα βακτήρια.

ΠΙΕΣΗ: η βρωμιά υπό την πίεση του ατμού «αποκολλάται» οριστικά από τις επιφάνειες και απλά πρέπει να ταμποναριστεί σε ένα καθαρό πανί.

Ο ατμοκαθαριστής μπορεί να αντικαταστήσει την ηλεκτρική σκούπα;

Ο ατμοκαθαριστής δεν αντικαθιστά την ηλεκτρική σκούπα, αλλά λειτουργεί ως ένα τέλειο συμπλήρωμά της. Μόλις αφαιρεθεί η σκόνη με την ηλεκτρική σκούπα χρησιμοποιήστε τον ατμοκαθαριστή για να καθαρίσετε (δηλαδή να πλύνετε και να απολυμάνετε) όλες τις επιφάνειες. Η ηλεκτρική σκούπα μπορεί να αντικατασταθεί μόνο αν ο ατμοκαθαριστής διαθέτει και αναρρόφηση.

Τι είναι το φίλτρο HEPA και πως μας προστατεύει από τα ακάρεα και τη γύρη;

Το φίλτρο HEPA είναι ένα σύστημα διήθησης που αποτελείται από φύλλα μικροϊνών που συναρμολογούνται σε πολλαπλά στρώματα και διαχωρίζονται από λεπτά φύλλα αλουμινίου. Τα σωματίδια της σκόνης, ακάρεα σκόνης και γύρη που βρίσκονται στον αέρα και διέρχονται διαμέσου του φίλτρου συλλαμβάνονται και εγκλωβίζονται, ώστε να μην επιστρέφουν στο περιβάλλον. Έτσι, ο αέρας εξάγεται πιο καθαρός και από τον περιβαλλοντολογικό.