Στην IronVap.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα 
SANI SYSTEM: Ξηρός Υπέρθερμος Ατμός κατά κορωνοϊού SARS-COV-2 / COVID-19

SANI SYSTEM: Ξηρός Υπέρθερμος Ατμός κατά κορωνοϊού SARS-COV-2 / COVID-19

Το POLTI Sani System είναι το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα απολύμανσης ατμού που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Σχολή Ιατρικής και Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Παβίας. Ο διανομέας με θάλαμο ελεγχόμενης διαστολής υπερθερμαίνει τον ατμό έως τους 180° C και επιβραδύνει τη διαφυγή του. Αυτό το νέφος κορεσμένου, ξηρού και υπερθερμαινόμενου ατμού τυλίγει και απολυμαίνει επιφάνειες χωρίς επαφή, σκοτώνοντας έως και 99,999% ιών, μικροβίων, βακτηρίων, μυκήτων και σπόρων. Λόγω της αποτελεσματικότητάς του, ο υπερθερμαινόμενος ξηρός ατμός του Polti Sani System βρίσκει πολλούς τομείς εφαρμογής σε: βιομηχανίες, εμπόριο, μεταφορές, ξενοδοχεία, τροφοδοσία, υγειονομική περίθαλψη, δημόσιους χώρους, κ.α.

ΒΑΣΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΤΜΟΥ POLTI SANI:

Ο υπέρθερμος ξηρός ατμός του Polti Sani System έχει υποβληθεί σε εργαστηριακές δοκιμές και μελέτες, τόσο στην Ιταλία όσο και σε άλλες χώρες, δοκιμές που πιστοποιούν την αποτελεσματικότητα του συστήματος Sani:

1. Αξιολόγηση της ιοκτόνου αποτελεσματικότητας (SARS-CoV-2) υπερθέρμανσης ξηρού ατμού – Εργαστήριο Eurofins Biolab – Vimodrone (MI) – Ιταλία

• Ο ιός SARS-CoV2 - σύμφωνα με τη βιβλιογραφία - έχει παρόμοιες ιδιότητες ευαισθησίας στη θερμότητα σε σύγκριση με άλλους κορωνοϊούς (Coronavirus).

• Οι θερμοευαίσθητοι ιοί απενεργοποιούνται εντελώς σε λίγα δευτερόλεπτα σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες (από 150° έως 160°C).

• Οι κορωνοϊοί απενεργοποιούνται πλήρως εντός ενός λεπτού στους 80°C από τη θερμότητα που παράγεται από τον ξηρό ατμό.

• Το ιικό φορτίο του κορωνοϊού μπορεί να μειωθεί μερικώς εντός ενός λεπτού στους 65 ° C από τη θερμότητα που παράγεται από ξηρό ατμό.

Μπορούμε να πούμε ότι ο ατμός του Sani System πρέπει να θεωρηθεί αποτελεσματικός στην πλήρη απενεργοποίηση του ιού SARS-CoV2 σε θερμοκρασία 80°C ή υψηλότερη. Με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στους 180° C του Polti Sani, η εξάλειψη ιών γίνεται σε πολύ σύντομους χρόνους, μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

2. Αξιολόγηση της ιοκτόνου αποτελεσματικότητας (H1N1) του υπέρθερμου ξηρού ατμού και του HPMED – Εργαστήριο Eurofins Biolab – Vimodrone (MI) – Ιταλία

Η αποτελεσματικότητα ιοκτόνου δράσης αξιολογήθηκε σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN14476 (ποσοτική δοκιμή σε εναιώρημα). Με βάση τα πειραματικά αποτελέσματα, το υπό εξέταση προϊόν προκαλεί μείωση μεγαλύτερη ή ίση με 4 Log (99,99%) έναντι της Γρίπης Ανθρώπου (H1N1) μετά από 15 δευτερόλεπτα.

3. Αξιολόγηση της βακτηριοκτόνου δράσης του υπέρθερμου ξηρού ατμού και του HPMED – Καντονικό Ινστιτούτο Μικροβιολογίας – Μπελιντζόνα – Ελβετία

Αποτελεσματική απολύμανση μιας επιφάνειας εργασίας που είχε προηγουμένως μολυνθεί από τους ακόλουθους μικροοργανισμούς: Escherichia coli, Staphylococcus coagulase negative, Klebsiella pneumoniae και Proteus mirabilis. Μετά τη θεραπεία/εφαρμογή, δεν βρέθηκε βακτηριακή ανάπτυξη στις επιφάνειες.

4. Αποτελεσματικότητα του υπέρθερμου ξηρού ατμού και HPMED για την εξάλειψη κοριών (Cimex Lectularius) – Pest 2000 & Pest 3000 – Υπηρεσίες διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών – Μιλάνο – Ιταλία

Το Sani System σκοτώνει το 100% των αυγών και το 90% των ενηλίκων μικροοργανισμών στο πρώτο πέρασμα . Στις επιτόπιες δοκιμές έχει εξαλείψει εντελώς μολύνσεις από κοριούς, καταφέρνοντας επίσης να αφαιρέσει την κολλώδη ουσία που συνδέει τα αυγά στις επιφάνειες, τη μυρωδιά των κοριών και τα ίχνη περιττωμάτων χάρη στη συνδυασμένη χρήση ατμού και HPMed.

5. Αξιολόγηση της βακτηριοκτόνου δράσης του υπέρθερμου ξηρού ατμού και του HPMED έναντι του ανθεκτικού στη μεθικιλλίνη σταφυλόκοκκου aureus (MRSA) – Καντονικό Ινστιτούτο Μικροβιολογίας – Μπελιντζόνα – Ελβετία

Η βακτηριοκτόνος δράση δύο στελεχών του ανθεκτικού στη μεθικιλλίνη Staphylococcus Aureus (MRSA) αναλύθηκε σε διαφορετικές επιφάνειες. Η εφαρμογή ξηρού ατμού για 30 δευτερόλεπτα αποδείχθηκε αποτελεσματική στην απολύμανση διαφόρων υλικών, όπως σε ανοξείδωτο χάλυβα και σε μελαμίνη, με μείωση βακτηριακού φορτίου 4 λογαρίθμων (log). Όσον αφορά το κεραμικό, βρέθηκε ένα βακτηριακό υπόλειμμα σε πιο ανθεκτικό στέλεχος MRSA (3 λογάριθμοι). Ο τύπος της δοκιμής επέτρεψε να δείξει μείωση του βακτηριακού φορτίου 4log και συνεπώς μείωση έως 99,99%.

6. Αξιολόγηση της αντιμικροβιακής δραστηριότητας του υπέρθερμου ξηρού ατμού και του HPMed στο Νοσοκομείο UOC Ορθοπεδική και Τραυματολογία και Μικροβιολογία Νοσοκομείο San Carlo Borromeo – Μιλάνο – Ιταλία

Το συγκεκριμένο προϊόν έδειξε δραστικότητα σε αρκετά Gram θετικά και Gram αρνητικά βακτήρια και σε διαφορετικούς τύπους μυκήτων. Η αντιμικροβιακή δράση είναι αποτελεσματική σε υλικά όπως πλαστικό, μέταλλο και γυαλί. Οι προκαταρκτικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε αδρανή υποστρώματα δείχνουν σημαντική μείωση έως και 99,999% των ειδών που δοκιμάστηκαν. Στις κανονικές συνθήκες, η απολύμανση που πραγματοποιήθηκε έδειξε μείωση του συνολικού μικροβιακού φορτίου κατά 91,6%, σε αντίθεση με το 88,8% με την παραδοσιακή μέθοδο απολύμανσης (χημικό προϊόν).

7. Αποτελεσματικότητα στη μείωση του μικροβιακού φορτίου από επιφάνειες, του ξηρού υπέρθερμου ατμού και του HPMed – Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Swinburne – Αυστραλία

30 δευτερόλεπτα θεραπείας με υπερθερμαινόμενο ξηρό ατμό και HPMed αποδείχθηκαν αποτελεσματικά στη μείωση του φορτίου κατά 99,999% σε Gram θετικά, Gram αρνητικά και μύκητες. 30 δευτερόλεπτα θεραπείας μείωσαν τα σπόρια/αυγά κατά 97%.

8. Δοκιμή του ξηρού υπέρθερμου ατμού και του HPMed σε ασθενοφόρα – Νοσοκομείο San Severo – ASL Foggia – Ιταλία

Οι δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες αναδεικνύουν τον ξηρό ατμό σε έγκυρη μέθοδο για την απολύμανση ασθενοφόρων καθώς μειώνει δραστικά το συνολικό μικροβιακό φορτίο που υπάρχει στις επιφάνειες.

Πατήστε ΕΔΩ και δείτε χρήση και εφαρμογές του SANI SYSTEM Business στο βίντεο της Iron Vap.

Σχετικά Άρθρα:

10+1 Λόγοι για να Καθαρίζεις με Ατμοκαθαριστή

Τι πρέπει να προσέξω στην Αγορά Ατμοκαθαριστή;

Μέτρα ΕΟΔΥ: Απολυμαντική Δράση Ατμού κατά ιών - κοροναϊών

Απολυμαίνουμε με Ατμό! Μένουμε σπίτι και προστατεύουμε τους αγαπημένους μας!

4Σχόλια

  • Avatar
   Κλέο_Μ
   Μάρ 3, 2021

   Ενδιαφέρομαι για απολύμανση σε λευκό ταξί/ ασθενοφόρο. Μπορώ να απολυμαίνω έπειτα από κάθε μεταφορά ασθενή, που μπορεί να έχει οποιοδήποτε ιό ακόμη και κόβιντ; Δεν θα υπάρχει πρόβλημα για τον επόμενο επιβάτη;

   • Avatar
    Iron Vap
    Μάρ 4, 2021

    Καλημέρα Αγαπητή/έ Κλέο_Μ. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όπως βλέπετε κι από την ειδική μελέτη του San Severo της Ιταλίας, ο ξηρός ατμός είναι αποτελεσματικός κατά συνολικά του μικροβιακού φορτίου, αλλά και του ιικού. Εννοείται πως μπορείτε να απολυμαίνετε συνέχεια κι έπειτα από κάθε επιβάτη/ασθενή σας, καθώς το προϊόν είναι ατοξικό, πλήρως οικολογικό και λειτουργεί μόνο με την υψηλή πίεση και την υψηλή θερμοκρασία του παραγόμενου ατμού. Για οποιαδήποτε άλλη απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε είτε ηλεκτρονικά στο e-mail μας: info@iron-vap.gr, είτε στο τηλέφωνο της εταιρείας: 2310853030. Με εκτίμηση, Iron Vap Team.

  • Avatar
   Σωτήρης
   Μάρ 11, 2021

   καλημέρα σας, είμαι υπεύθυνος καθαριότητας σε ξενοδοχείο και ήδη έχουμε ατμοκαθαριστή. ήθελα να ρωτήσω για τον ξηρό ατμό γιατί δεν κατάλαβα αν μπορεί να προστεθεί σε κάθε ατμοκαθαριστή αυτό το σύστημα. είναι κάτι έξτρα ή πρέπει να πάρω όλο το μηχάνημα που αναφέρετε στο άρθρο σας; σας ευχαριστώ.

   • Avatar
    Iron Vap
    Μάρ 12, 2021

    Αγαπητέ Σωτήρη καλημέρα σας! Θα θέλαμε να επισημάνουμε και πάλι ότι ο ξηρός, υπέρθερμος ατμός είναι ένα σύστημα διπλής θέρμανσης του ατμού, όπου αφού θερμανθεί το νερό στη βασική μονάδα και γίνει ατμός διέρχεται από το ειδικό πιστόλι όπου "υπερθερμαίνεται" ώστε να εξαχθεί ως ξηρός, κορεσμένος. Οπότε το ειδικό πιστόλι Sani Gun μπορεί να προστεθεί σε ειδικούς ατμοκαθαριστές της Polti, ώστε να έχετε και τις λειτουργίες του ατμοκαθαριστή και το σύστημα απολύμανσης ξηρού ατμού σε ένα μηχάνημα. Ο ξηρός ατμός είναι ειδικό πατενταρισμένο σύστημα κατά ιών, με πιστοποιήσεις κατά βακτηρίων, μικροβίων και άλλων μικροοργανισμών, οπότε πρόκειται για ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό οικολογικό όπλο απολύμανσης. Για οποιαδήποτε άλλη απορία, μπορείτε να μας στείλετε είτε στο info@iron-vap.gr είτε να επικοινωνήσετε στο 2310853030. Iron Vap Team.

Αφήστε το Σχόλιό σας

*
**Not Published
*Site url with http://
*