Στην IronVap.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα 
Αϋπνίες; Κακός ύπνος; Γιατί πρέπει να καθαρίζουμε τα στρώματά μας…

Αϋπνίες; Κακός ύπνος; Γιατί πρέπει να καθαρίζουμε τα στρώματά μας…

Πρωινό ξύπνημα με βαρύ κεφάλι ή και πονοκέφαλο; Ξυπνάτε κουρασμένοι, με κόκκινα μάτια ή με την αίσθηση ενός κακού ύπνου; Υποφέρετε από αϋπνίες; Κάθε φορά που ξαπλώνετε έχετε πιο έντομα συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης, φτερνίσματα και καταρροή; Εσείς ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα αντιμετωπίζετε κατά καιρούς δερματικά προβλήματα που δεν γνωρίζετε την προέλευσή τους;

Στο κρεβάτι ή και στους αγαπημένους μας καναπέδες περνάμε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα, ή περίπου το 1/3 της ζωής μας. Ο ποιοτικός ύπνος είναι σημαντικός καθώς βελτιώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, οπότε η στέρηση ή η κακή ποιότητά του, μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην υγεία μας. Επομένως, γίνεται γρήγορα αντιληπτή, η σημασία των καθαρών κλινοσκεπασμάτων, μαξιλαριών και φυσικά του στρώματος που χρησιμοποιούμε.

Δυστυχώς, ενώ ο σύγχρονος άνθρωπος είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με την συχνή πλύση των ρούχων του ή των σεντονιών και των σκεπασμάτων, οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε ή παραμελούμε την ανάγκη του καθαρισμού των στρωμάτων μας, παρά το γεγονός ότι αρκετοί κίνδυνοι κρύβονται μέσα σε αυτά. Συχνά συγχέεται το πραγματικά καθαρό στρώμα με το αλέκιαστο. Το στρώμα δεν είναι μόνο η εξωτερική του επιφάνεια, όλος ο υπόλοιπος όγκος υλικού είναι αυτός που μαζεύει μικροοργανισμούς, επιβλαβείς για την υγεία μας.

Πρώτα από όλα, ένα μεγάλο τμήμα της σκόνης που διέρχεται ή παραμένει στο σπίτι μας, κατακάθεται και συγκεντρώνεται στο στρώμα, ενώ τα ακάρεα, τα αυγά και τα περιττώματά τους είναι μόνιμοι συγκάτοικοι οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας τον νυχτερινό μας ύπνο. Επιπλέον, μια σωρεία από νεκρά κύτταρά μας παγιδεύονται στο στρώμα, προσφέροντας επιπλέον τροφή στα ακάρεα. Δυστυχώς, τα ακάρεα τρέφονται με το νεκρό δέρμα του ανθρώπου ενώ τα περιττώματα τους "ταΐζουν" άλλους μικροοργανισμούς, κυρίως μύκητες, οι οποίοι αυξάνονται κι αυτοί με τη σειρά τους στο στρώμα μας και σε όλες τις μεγάλες υφασμάτινες επιφάνειες.

Όλοι αυτοί οι μικροοργανισμοί, βακτήρια, μικρόβια, ακάρεα, μύκητες, τα αυγά τους και οι εκκρίσεις τους καθώς και πολλά άλλα, είναι αυτά που διεγείρουν αρνητικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα, προκαλώντας σε πολλούς ανθρώπους αλλεργίες ή δερματικές αντιδράσεις.Έτσι, για έναν υγιέστερο και ασφαλέστερο νυχτερινό ύπνο και για ένα καθαρότερο κρεβάτι, κρίνεται απαραίτητος ένας εξαμηνιαίος ακόμα και ετήσιος βαθύς καθαρισμός στρώματος.

Ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος καθαρισμού και απολύμανσης στρωμάτων είναι με τη βοήθεια ενός ισχυρού ατμοκαθαριστή υψηλής πίεσης και απόδοσης, με θερμοκρασία ατμού άνω των 120°C, ικανός να εξαλείψει τόσο τα ακάρεα και τους άλλους μικροοργανισμούς, όσο και τα αυγά τους. Για την σωστή ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα πρέπει μετά τον ατμοκαθαριστή, να σκουπίσετε την απολυμασμένη επιφάνεια με μία καθαρή σκούπα, με καθαρή σακούλα ή καθαρό κάδο και καθαρούς αεραγωγούς, ώστε να γίνει και η σωστή απορρύπανση από όλους τους νεκρούς μικροοργανισμούς και από όλα τα οργανικά τους υπολείμματα. Η ιδανική λύση είναι μηχάνημα που συνδυάζει σκούπα νερού με τις λειτουργίες του ατμοκαθαριστή, ώστε να ολοκληρώνετε τον καθαρισμό των στρωμάτων με μία και μόνο ισχυρή συσκευή. 

Μην αμελείτε! Ο σωστός καθαρισμός του στρώματος είναι βασικός παράγοντας αναβάθμισης του καθημερινού μας ύπνου και ως εκ τούτου ολόκληρης της ζωής μας!

Αφήστε το Σχόλιό σας

*
**Not Published
*Site url with http://
*