Στην IronVap.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα 
Αγορά σίδερου: Χάλασε το σίδερό μου και δεν ξέρω τι να επιλέξω; Γιατί να αγοράσω ατμοσίδερο με μπόιλερ ατμοκαθαριστή;

Αγορά σίδερου: Χάλασε το σίδερό μου και δεν ξέρω τι να επιλέξω; Γιατί να αγοράσω ατμοσίδερο με μπόιλερ ατμοκαθαριστή;

Η διαδικασία του σιδερώματος είναι τις περισσότερες φορές δύσκολη και κουραστική για όλους. Παρόλα αυτά, ένα καλό ατμοσύστημα μπορεί να κάνει το σιδέρωμά μας γρηγορότερο και ευκολότερο. Ποια είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής ενός σίδερου και γιατί να αγοράσω ένα πρεσσοσίδερο με μπόιλερ ατμοκαθαριστή;

Τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να εξετάσει κανείς πριν προχωρήσει στην αγορά ενός σύγχρονου σίδερου είναι τα εξής:

• Ισχύς

Ένα από τα βασικότερα κριτήρια επιλογής μας είναι η ισχύς, η οποία μετριέται σε Watt. Μία ικανοποιητική ισχύς, είναι πάνω από 2.000 Watt . Όσα περισσότερα είναι τα Watt, τόσο υψηλότερη θερμοκρασία μπορεί να αναπτύξει σε σύντομο χρόνο. Αν και η ισχύς είναι βασικός παράγοντος, δεν είναι ο μοναδικός.

• Πίεση Ατμού

Η πίεση με την οποία βγαίνει ο ατμός από το σίδερο μετριέται σε bar και όσο υψηλότερη είναι τόσο επιταχύνεται η διαδικασία σιδερώματος, καθώς ο ατμός εισχωρεί βαθύτερα στις ίνες των ρούχων. Μία ικανοποιητική πίεση ατμού είναι πάνω από τα 3,5 bar.

• Παροχή Ατμού

Η ποσότητα ατμού που παράγει το σίδερο μετριέται σε γραμμάρια ανά λεπτό, gr/min. Όσο μεγαλύτερη είναι η παροχή ατμού, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το σίδερό μας. Μία ικανοποιητική παροχή ατμού είναι πάνω από τα 100gr/min. Ακόμη τα πρεσσοσίδερα έχουν την ικανότητα να σιδερώνουν άψογα ακόμη και διπλωμένα ρούχα, π.χ. σεντόνια στα 4, 8, 16 διπλωμένα φύλλα.

• Χωρητικότητα δοχείου νερού

Η μεγάλη χωρητικότητα συσκευής μας προσφέρει μεγάλη διάρκεια σιδερώματος χωρίς διακοπές για προσθήκη νερού. Αυτό επιτυγχάνεται πολύ εύκολα στην περίπτωση του πρεσσοσίδερου που είναι συνδεδεμένο με ατμοκαθαριστή, καθώς οι ατμοκαθαριστές διαθέτουν μπόιλερ μεγάλης χωρητικότητας, άνω του1 λίτρου. Ως αποτέλεσμα έχουμε διάρκεια συνεχούς σιδερώματος τουλάχιστον 1 ώρας.

• Μήκος καλωδίου τροφοδοσίας σίδερου

Εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας επιλογής είναι και το μήκος καλωδίου καθώς ένα κοντό καλώδιο τροφοδοσίας δυσκολεύει το σιδέρωμα, περιορίζοντας τις κινήσεις μας. Στην περίπτωση του πρεσσοσίδερου με μπόιλερ ατμοκαθαριστή, το μήκος καλωδίου είναι πάνω από 1,5 μέτρο το λιγότερο!

• Κάθετος ατμός / Όρθιο σιδέρωμα

Τα περισσότερα πρεσσοσίδερα με μπόιλερ ατμοκαθαριστή παράγουν κάθετο ατμό, οπότε μπορούμε να σιδερώσουμε και όρθια. Δηλαδή, μπορούμε να σιδερώσουμε κουρτίνες κρεμασμένες και ρούχα στην κρεμάστρα τους.

• Πλάκα

Η αντικολλητική πλάκα στο σίδερο παίζει σημαντικό ρόλο στο χρόνο (δεν χρειάζεται άλλη ρύθμιση για κάθε ποιότητα υφάσματος) και στην ποιότητα σιδερώματος καθώς γλιστράει καλύτερα πάνω σε κάθε ύφανση. Η αντικολλητική πλάκα στο ατμοσίδερο μπορεί να είναι αλουμινίου ή κεραμική.

• Καθαρισμός αλάτων

Τα πρεσσοσίδερα που συνδέονται με τον ατμοκαθαριστή χρησιμοποιούν νερό βρύσης και γίνεται απλή συντήρηση στο μπόιλερ του ατμοκαθαριστή ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η διαδικασία είναι απλή, εύκολη και εξαιρετικά οικονομική.

• Εγγύηση

Πολύ σημαντικό να υπάρχουν οδηγίες χρήσης στα ελληνικά, εγγύηση που καλύπτεται από το κατάστημα αγοράς, ανταλλακτικά και ενημερωμένο service.

• Τύπος σίδερου

Το σημαντικότερο προς εξέταση κριτήριο είναι ο τύπος του σίδερου. Υπάρχουν τα απλά σίδερα που παίρνουν νερό μέσα στη συσκευή και τα σίδερα με μπόιλερ. Στην περίπτωση του σίδερου που συνδέεται με μπόιλερ, υπάρχουν δύο βασικές υποκατηγορίες: α) το σίδερο με πολλές οπές και β) το σίδερο που έχει λίγες οπές συγκεντρωμένες στη μύτη του σίδερου (σίδερα του ράφτη ή πρεσσοσίδερα επαγγελματικά). Το σίδερο με τις λίγες οπές είναι σαφώς πιο ισχυρό καθώς ο ατμός δεν διαχέεται αλλά βγαίνει με μεγάλη πίεση από τις λίγες οπές του.

• Σύστημα σιδερώματος

Υπάρχουν τα απλά σίδερα που παίρνουν νερό μέσα στο ίδιο το σίδερο, υπάρχουν σίδερα με μπόιλερ και τα ατμοσίδερα/πρεσσοσίδερα που προτείνουμε τα οποία συνδέονται με μπόιλερ ατμοκαθαριστή. Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση εκτός του πλεονεκτήματος ότι μπορείτε να συνδυάσετε δύο ισχυρές οικιακές συσκευές, ατμοκαθαριστή και πρεσσοσίδερο ΜΑΖΙ, εξασφαλίζετε και όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα, δηλαδή ισχυρό μπόιλερ μεγάλης χωρητικότητας με μεγάλη πίεση και παροχή ατμού ανά λεπτό, με εύκολη συντήρηση και σίδερο με πολύ μεγάλο καλώδιο για κάθετο και ξεκούραστο σιδέρωμα.

Πατήστε εδώ και δείτε σε εξαιρετικές τιμές 

        τα καλύτερα ατμοσυστήματα για σιδέρωμα: σίδερα με μπόιλερ και μπόιλερ ατμοκαθαριστή!

Αφήστε το Σχόλιό σας

*
**Not Published
*Site url with http://
*