Στην IronVap.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα 
Γιατί να διαλέξω ατμοσίδερο με μπόιλερ; Η ιστορία του σίδερου μέχρι σήμερα.

Γιατί να διαλέξω ατμοσίδερο με μπόιλερ; Η ιστορία του σίδερου μέχρι σήμερα.

Κανείς δεν γνωρίζει πότε ακριβώς οι άνθρωποι άρχισαν να επιθυμούν να ντύνονται με ρούχα φίνα και κομψά χωρίς τσακίσεις και τυχαίες πτυχώσεις, αλλά γνωρίζουμε ότι οι Κινέζοι χρησιμοποίησαν ζεστό μέταλλο για σιδέρωμα πριν από οποιονδήποτε άλλο λαό, ήδη πριν από χιλιάδες χρόνια. Άλλα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για σιδέρωμα, κατά τη διάρκεια της μακριάς ιστορίας του, ήταν πέτρες, γυαλί και ξύλο.

Οι σιδηρουργοί ξεκίνησαν να κατασκευάζουν απλά επίπεδα σίδερα στα τέλη του Μεσαίωνα. Τα πρώτα σίδερα ζεσταίνονταν πάνω σε μια ανοιχτή φωτιά, αλλά οι επόμενες βελτιωμένες εκδόσεις περιελάμβαναν κούφια σίδερα μέσα στα οποία σιγόκαιγαν κάρβουνα.

Ο Αμερικανός Henry W. Seely ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε ότι υπήρχε και άλλος τρόπος για να ζεσταίνεται η βάση του σίδερου, με τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι, Το 1882 εφηύρε το ηλεκτρικό σίδερο. Το πρώτο ηλεκτρικό σίδερο δεν ήταν και τόσο βολικό καθώς ζύγιζε περίπου 7 κιλά, και χρειαζόταν αρκετός χρόνος για να ζεσταθεί. Τα πρώτα ηλεκτρικά σίδερα πέρα από τη ζεστή πλάκα βασίζονταν στο βάρος τους για ένα αποτελεσματικό σιδέρωμα. Έτσι οι νοικοκυρές της εποχής καταπονούνταν ιδιαίτερα.

Από τότε η τεχνολογία εξελίχθηκε και σήμερα έχουμε σίδερα με ατμό, πρεσσοσίδερα, σίδερα με μπόιλερ.

Η εξέλιξη του σίδερου διευκολύνει και επιταχύνει τη διαδικασία του σιδερώματος. Τα σύγχρονα ατμοσυστήματα διαθέτουν μπόιλερ επαναγεμίσματος για αδιάκοπο σιδέρωμα, είναι εξαιρετικά ελαφριά και εύχρηστα, ενώ διαθέτουν και εργονομικό σχεδιασμό. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στη λαβή του σίδερου, με πολλά επαγγελματικά σίδερα να διαθέτουν χερούλι επικαλυμμένο με φελλό. Οι αντικολλητικές πλάκες μπορούν να προσφέρουν τέλειο σιδέρωμα σε κάθε είδος ύφανσης (νάιλον, βελούδινα, μάλλινα ρούχα)και επιτρέπουν ομαλές κινήσεις γλιστρώντας απαλά σε όλα τα υφάσματα.

Επιπλέον, τα σίδερα με μπόιλερ είναι εξαιρετικά ισχυρά προσφέροντας αποτελεσματικό σιδέρωμα ακόμη και σε ρούχα διπλωμένα (σεντόνια διπλωμένα στα 4,8,16) ή επιτρέποντας και το κάθετο σιδέρωμα.

Για ένα σιδέρωμα γρήγορο, λεπτομερές και ποιοτικό, δείτε εξελιγμένα σίδερα ατμού (πρεσσοσίδερα).

---------------------------

Σχετικά Άρθρα:

Αγορά Σίδερου: Χάλασε το σίδερό μου και δεν ξέρω τι να επιλέξω; Γιατί να αγοράσω ατμοσίδερο με μπόιλερ ατμοκαθαριστή;

Αφήστε το Σχόλιό σας

*
**Not Published
*Site url with http://
*