Στην IronVap.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα 
Μεγάλη Εξοικονόμηση Ενέργειας με μικρές αλλαγές στη λειτουργία του σπιτιού

Μεγάλη Εξοικονόμηση Ενέργειας με μικρές αλλαγές στη λειτουργία του σπιτιού

Δείτε πως μπορείτε να σωθείτε από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος με απλές κινήσεις, κάνοντας οικονομία αλλά και με οικολογική ευαισθησία!

Δεν είναι τυχαίο που το πρώτο συνθετικό των λέξεων «οικο-νομία» και «οικο-λογία» είναι ο οίκος, το σπίτι μας είτε ως προσωπική κατοικία στην πρώτη περίπτωση, είτε ως πλανήτης στη δεύτερη. Ενώ οι κατευθύνσεις που δείχνουν οι δύο έννοιες μοιάζουν, εκ πρώτης όψεως, αντιθετικές ή και αντικρουόμενες, στην πραγματικότητα είναι έννοιες αλληλοσυμπληρούμενες. Οι επιλογές που στρέφονται στην οικολογία αποδίδουν και οικονομικά, είτε σε ατομικό, είτε ακόμη περισσότερο σε συλλογικό επίπεδο.

Η προσεκτική χρήση των πόρων συμβάλλει στη βιωσιμότητα τόσο των φυσικών συστημάτων όσο και των κοινωνικο-οικονομικών μοντέλων, ενώ η αλόγιστη κατανάλωση των ανθρώπων διαταράσσει τόσο έναν οικονομικό προϋπολογισμό, όσο και την περιβαλλοντική ισορροπία. Η ενεργειακή κρίση φέρνει όλο και αυξανόμενες τιμές στην κιλοβατώρα, με πολλά νοικοκυριά να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε όλο και μεγαλύτερους ή ακόμη και εξωφρενικούς λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, καθώς η ζωή και η δουλειά εξαρτώνται όλο και περισσότερο από ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, όπως φούρνους μικροκυμάτων, κλιματιστικά, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, η αυξημένη κατανάλωση ρεύματος μοιάζει αναπόφευκτη. Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνεται συνεχώς από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα με ενδεικτική αύξηση της τάξεως 30-40% από το 1980 μέχρι το 2010 σύμφωνα με μελέτες του ΥΠΕΚΑ (Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής). Υπάρχει τρόπος να μειώσουμε την κατανάλωση ρεύματος χωρίς να χάσουμε αναπόσπαστα κομμάτια της σύγχρονης ζωής; Πώς μπορούμε να περιορίσουμε τόσο τον λογαριασμό ρεύματος όσο και το ενεργειακό μας αποτύπωμα;

1.Βγάλτε τις ηλεκτρικές συσκευές από τις πρίζες όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. (Ισχύει για πάρα πολλές συσκευές, όπως τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα, εκτυπωτές, laptops, κινητά σε “μόνιμη” φόρτιση, κ.α.)

2. Χρησιμοποιήστε πολύμπριζα με ενσωματωμένο διακόπτη On/Off. Κλείνοντας το διακόπτη (θέση Off) κάνετε οικονομία στο ρεύμα καθώς το πολύμπριζο διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

3. Αντικαταστήστε παλιές ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές με νέα μοντέλα με υψηλή κατάταξη στην ενεργειακή κλάση (Ισχύει κυρίως για τις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές όπως ψυγειοκαταψύκτες, καταψύκτες, πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, κ.α.).

4. Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τον Φυσικό Φωτισμό: Χρησιμοποιήστε το φως του ήλιου, ανοίγοντας παράθυρα και παντζούρια.

5. Τεχνητός φωτισμός: μην ανάβετε υπερβολικά πολλά φώτα, τα οποία αφήνονται αναμμένα για ώρες. Επιπλέον, αντικαταστήστε τους παλιούς λαμπτήρες με λάμπες LED, οι οποίες προσφέρουν έως και -80% κατανάλωση αλλά και καλύτερη απόδοση φωτισμού.

6. Ηλιακός Θερμοσίφωνας: η εγκατάσταση και χρήση του ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μια εξαιρετική μέθοδος για οικονομία στο ρεύμα καθώς η δωρεάν ηλιακή ενέργεια αναλαμβάνει να ζεστάνει το νερό του σπιτιού.

7. Εξασφαλίστε τη σωστή θερμομόνωση για την κατοικία σας, με μονώσεις και κουφώματα που μειώνουν τις ενεργειακές απώλειες χειμώνα-καλοκαίρι.

8. Προμηθευτείτε eco συσκευές για καθάρισμα-απολύμανση και σιδέρωμα. Με σκούπες, σίδερα και ατμοκαθαριστές eco μειώνεται η κατανάλωση σε νερό και ρεύμα ενώ αυξάνεται κατακόρυφα η αποτελεσματικότητα.

Με τις σωστές επιλογές και τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορείτε να εξοικονομείτε ενέργεια και ταυτόχρονα να προσφέρετε τη μέγιστη άνεση στην καθημερινότητά σας. Δείτε ΕΔΩ τις eco συσκευές που προτείνει η iron vap για αποτελεσματικό, οικονομικό και οικολογικό καθαρισμό των χώρων σας!

Σχετικά Άρθρα:

10+1 Λόγοι για να Καθαρίζεις με Ατμοκαθαριστή

Δες τι θα βρεις στο ποτήρι σου όταν μολύνεις το περιβάλλον!

Αλλαγή Σεζόν: Γενική Καθαριότητα με ατμό - Απολύμανση και Ασφάλεια

Ατμός και Απολυμανστική Δράση: Μύθοι και Αλήθειες

Αφήστε το Σχόλιό σας

*
**Not Published
*Site url with http://
*