Στην IronVap.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα 
Τι είναι ο Ατμοκαθαριστής και πότε εμφανίστηκε στη ζωή μας; ... Συνεχίζεται ...

Τι είναι ο Ατμοκαθαριστής και πότε εμφανίστηκε στη ζωή μας; ... Συνεχίζεται ...

Ο ατμοκαθαριστής είναι μια συσκευή η οποία λειτουργεί βράζοντας το νερό σε υψηλή θερμοκρασία και όπως υποδηλώνει το όνομά της, καθαρίζει με ατμό οποιαδήποτε βρωμιά στο χώρο σας.

Ο καθαρισμός με ατμό έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 150 χρόνια ως τρόπος απομάκρυνσης ελαίων και λιπαντικών σε μηχανήματα, κυρίως σε σιδηροδρομικές γραμμές, πλοία, κινητήρες αυτοκινήτων και φορτηγών και σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη δεκαετία του 1960-1970, Ιταλοί κατασκευαστές λεβήτων άρχισαν να πειραματίζονται με τον ατμό ως μέθοδο καθαρισμού. Η μέθοδος καθαρισμού με ατμό διαδόθηκε στην Ευρώπη όταν οι κατασκευαστές τους συνειδητοποίησαν τις δυνατότητες καθαριότητας του ατμού υψηλής πίεσης και χαμηλής υγρασίας, οικολογικά, χωρίς χημικά.

Οι πρώτοι ατμοκαθαριστές εμφανίστηκαν στην Ελλάδα γύρω στο 1975 και ήταν ιταλικής κατασκευής. Η πώλησή τους γινόταν με dealers και ο τρόπος παρουσίασής τους ήταν οι κατ’ οίκον επιδείξεις. Η μορφή τους ήταν πολύ απλή και δεν είχαν ούτε διακόπτη να σταματάει τη ροή του ατμού. Στη συνέχεια, άρχισαν να εξελίσσονται και τοποθετήθηκαν στα μηχανήματα, ρυθμιστές ατμού και μάλιστα ακριβείας, πολλών επιπέδων ώστε να ρυθμίζεται η ποσότητα και η θερμοκρασία του ατμού. Ακόμη, τα μπόιλερς (boilers) των ατμοκαθαριστών άρχισαν να κατασκευάζονται, με καλύτερα και ανθεκτικότερα υλικά. Στη συνέχεια, περισσότερα και πιο ασφαλή εξαρτήματα προστέθηκαν στο βασικό μηχάνημα ώστε να έχουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα καθαρισμού.

Οι ατμοκαθαριστές είναι συσκευές που ο βασικός τους στόχος είναι η καθαριότητα του σπιτιού από βρωμιά και λεκέδες σε διάφορες επιφάνειες. Οι απαιτήσεις των σύγχρονων καταναλωτών, καθώς και οι δυνατότητες του ατμού, οδήγησαν τους κατασκευαστές σε μια νέα γενιά ατμοκαθαριστών που μπορούν να κάνουν και οικολογική απολύμανση. Έτσι, όταν αγοράζουμε έναν ατμοκαθαριστή, δεν αρκεί μόνο να καθαρίζει, αλλά θα πρέπει να είναι αποτελεσματικός στην απολύμανση τόσο των διαφόρων επιφανειών όσο και των στρωμάτων από ακάρεα. Για αυτό, με την αγορά ατμοκαθαριστή, ζητάμε πάντα το μηχάνημα να είναι πιστοποιημένο και για αλλεργίες.

Τέλος, τα πιο εξελιγμένα, σύγχρονα μοντέλα ατμοκαθαριστή παρέχουν και επιπλέον δυνατότητες στους χρήστες καθώς μπορούν να συνδεθούν με ειδικά σίδερα ατμού (πρεσσοσίδερα) ή να λειτουργούν και ως ηλεκτρικές σκούπες (ατμοκαθαριστές με αναρρόφηση).

Αφήστε το Σχόλιό σας

*
**Not Published
*Site url with http://
*