Στην IronVap.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα 
Νέα λύση Κατά Ψύλλων και Κοριών: Ενοικίαση συστημάτων απολύμανσης από την Iron Vap

Νέα λύση Κατά Ψύλλων και Κοριών: Ενοικίαση συστημάτων απολύμανσης από την Iron Vap

Πως να απαλλαγούμε έξυπνα-γρήγορα-οικονομικά-ανώδυνα από μολύνσεις επίμονων παρασιτικών εντόμων και παθογόνων μικροοργανισμών.

Τόσο οι κοριοί όσο και οι ψύλλοι μπορούν να μολύνουν έναν χώρο, χωρίς να γίνουν άμεσα αντιληπτοί ή μπορεί να βρίσκονται ήδη στον χώρο, χωρίς να είναι πλήρως ενεργοί. Θα πρέπει να προσέχουμε γιατί οι κοριοί και τα κουκούλια των ψύλλων μπορούν να παραμείνουν σε αδράνεια, χωρίς τροφή, πάνω από ένα χρόνο, και να ενεργοποιηθούν με την εμφάνιση νέων κατοίκων.

Πρώτος κανόνας αντιμετώπισης, όπως σε όλες τις μολύνσεις είναι η σωστή πρόληψη, μέσω συχνού και λεπτομερούς καθαρισμού του σπιτιού, αλλά και προσεκτικής εισόδου κάθε ξένου αντικειμένου/ ζώου (από παπούτσια, βαλίτσες, παλιά έπιπλα μέχρι και κατοικίδια). Παρόλα αυτά, όλοι είμαστε ευάλωτοι στην μόλυνση από κοριούς ή ψύλλους, καθώς μπορεί να έρθουμε σε επαφή με αφρόντιστους, μολυσμένους χώρους (όπως αλάνες, υπερχειλισμένους κάδους, υπόγεια πολυκατοικιών, κ.α.) ή πολυσύχναστα περιβάλλοντα όπου μπορεί να κινούνται και τα συγκεκριμένα έντομα/παράσιτα (όπως ξενοδοχεία, στρατόπεδα, αστικά λεωφορεία, κ.α.).

Δεύτερος βασικός κανόνας είναι: Όσο νωρίτερα ανιχνεύσετε τους κοριούς ή τους ψύλλους στο περιβάλλον σας, τόσο πιο εύκολα θα απαλλαγείτε από αυτούς. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, η μόλυνση από κοριό γίνεται αντιληπτή μετά από επανειλημμένα και επώδυνα τσιμπήματα σε ανθρώπους. Παρόμοια, η ύπαρξη ψύλλων στον χώρο μας γίνεται αντιληπτή μέσω της δυσφορίας των πολυαγαπημένων κατοικιδίων, όπως της γάτας ή του σκύλου μας.

Τρίτος κανόνας είναι ότι και οι δύο αυτοί παρασιτικοί μικροοργανισμοί κρύβονται σε αφανή σημεία του σπιτιού. Οι ψύλλοι αγαπούν ιδιαίτερα τις υφασμάτινες επιφάνειες, ενώ οι κοριοί ιδιαίτερα τις ρωγμές σε ξύλινα αντικείμενα και ζεστά σημεία στις ηλεκτρικές συσκευές. Σημεία που θα πρέπει να ελέγχονται για συγκεντρώσεις κοριών, ψύλλων και των αυγών τους, είναι:

 • • Υφασμάτινες επιφάνειες: στρώματα, μαξιλάρια, λούτρινα παιδικά παιχνίδια, καναπέδες, πολυθρόνες (κατά μήκος των ραφών και στα σιρίτια τους), μοκέτες, χαλιά, κουρτίνες και κουρτινόξυλα, κ.α.
 • • Τοίχοι (κατά μήκος και ιδιαίτερα στα σοβατεπί), ξύλινα δάπεδα και ρωγμές τους και στο ταβάνι πίσω από γύψινα.
 • • Ξύλινα αντικείμενα: ντουλάπες, κομοδίνα, συρταριέρες, ραφιέρες, πίνακες, κορνίζες, κεφαλάρια και τάβλες κρεβατιών, καρέκλες, κ.α.
 • • Κουφώματα παραθύρων και πορτών, οι ίδιες οι πόρτες και σημεία πίσω από αυτές.
 • • Ηλεκτρικές συσκευές: πρίζες, επιτραπέζιες λάμπες, επιδαπέδια φωτιστικά, τα σημεία κάτω από τηλεοράσεις και από άλλες ηλεκτρικές συσκευές.
 • • Χαρτί: Βιβλία – περιοδικά – εφημερίδες.

Ο τέταρτος κανόνας είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος με τον κατάλληλο, εξοπλισμό: Οι σειρές Cimex και Sani System ξηρού, υπέρθερμου ατμού, θερμοκρασίας 180°C περιλαμβάνουν εξειδικευμένα μοντέλα οικολογικής απολύμανσης και εξάλειψης κοριών, ψύλλων, ψείρων, ακάρεων, ιών, και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών. Πρόκειται για πατενταρισμένα συστήματα, τα οποία έχει αναπτύξει η, εξειδικευμένη στον ατμό, ιταλική εταιρεία Polti. Ο ξηρός, κορεσμένος ατμός υψηλής πίεσης και θερμοκρασίας προκαλεί θερμικό σοκ όχι μόνο σε ενήλικους κοριούς και ψύλλους, αλλά καταπολεμά αποτελεσματικά κάθε στάδιο ανάπτυξής τους, σκοτώνοντας νύμφες, προνύμφες αλλά και τα αυγά τους. Οι εφαρμογές ξηρού ατμού είναι ατοξικές και οικολογικές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να γίνουν παρουσία ανθρώπων και ζώων, ενώ οι χώροι που έχουν απολυμανθεί μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν άμεσα.

Σε δεύτερο χρόνο, προτείνεται η συστηματική απορρύπανση μέσω μιας δυνατής σκούπας όλων των νεκρών και υπολειμματικών στοιχείων, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικασία πλήρους απαλλαγής από τους παρασιτικούς οργανισμούς και προφυλάσσοντάς μας από πιθανές επιμολύνσεις.

Η Iron Vap, αφουγκραζόμενη τις νέες ανάγκες των πελατών της, προτείνει νέες λύσεις. Πέρα από την αγορά ενός ατμοσυστήματος, η iron vap ανοίγει νέο δρόμο, και σας προτείνει την ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ εξειδικευμένου εξοπλισμού που χρειάζεστε. Μπορείτε να νοικιάσετε όποιο μηχάνημα σας ενδιαφέρει για όσες ημέρες το χρειάζεστε, αρκεί να είστε εντός Νομού Θεσσαλονίκης και να το παραλάβετε εσείς από το κατάστημά μας: Κωνσταντινουπόλεως 66, Θεσσαλονίκη 54641.

ΔΕΙΤΕ τη Νέα Υπηρεσία Ενοικίασης Ατμοσυστημάτων της Iron Vap!

Σχετικά Άρθρα:

Πως αναγνωρίζουμε το τσίμπημα από ακάρεα!

Πως αναγνωρίζουμε το τσίμπημα του Ψύλλου!

Εμπιστευθείτε τους Επαγγελματίες για την Καταπολέμηση των κοριών

Άμεση Καταπολέμηση Κοριών με Οικολογικό τρόπο χωρίς Χρήση Χημικών

Cimex Eradicator: Ούτε ψύλλος στον κόρφο σας!

Σας άρεσε; Κάντε μας like  

2Σχόλια

  • Avatar
   vaggelis_k
   Νοέ 16, 2022

   σώθηκα με τον ξηρό ατμό. δεν μπορούσα άλλο με τα τσιμπήματα που είχαμε όλη η οικογένεια γιατί με το παιδάκι μας που είναι 8 μηνών δεν γινόταν να βάλουμε στο σπίτι χημικά. με μία φο΄ρά που πέρασα με ξηρό ατμό τα στρώματα, σταμάτησαν τα τσιμπήματα. τελικά νοίκιασα και τα εξαρτήματα του ατμοκαθαριστή και έκανα μια καλή γενική σε όλο μου το σπίτι. δεν βρήκαμε από τι ήταν αυτά τα τσιμπήματα αλλά δεν μας νοιάζει μιας και λύθηκε το πρόβλημα. τέλος καλό όλα κάλα.

   • Avatar
    Iron Vap
    Νοέ 21, 2022

    Αγαπητέ Βαγγέλη, χαιρόμαστε πολύ που η εταιρεία και τα προϊόντα μας έδωσαν οριστική λύση σε ένα τέτοιο επίμονο και δύσκολο πρόβλημα. Το σύστημα Ξηρού Ατμού, το οποίο νοικιάσατε παρέχει αποτελεσματική ατοξική απολύμανση κατά ακα΄ρεων, ιών, μικροβίων, αλλά και κοριών, ψύλλων, ψείρων, κλπ. Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. Με εκτίμηση, Iron Vap Team, 2310853030.

Αφήστε το Σχόλιό σας

*
**Not Published
*Site url with http://
*