Στην IronVap.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα 
7 Σεπτεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Καθαρού Αέρα και Γαλάζιων Ουρανών

7 Σεπτεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Καθαρού Αέρα και Γαλάζιων Ουρανών

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2021 σύσσωμη η Παγκόσμια Κοινότητα θα γιορτάσει, για 2η χρονιά, την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρού Αέρα και Γαλάζιων Ουρανών («International Day of Clean Air for Blue Skies»). Αυτή η Διεθνής Ημέρα καθιερώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2019 με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ. Πέρσι το θέμα του εορτασμού ήταν «Καθαρός αέρας για όλους».

Φέτος η 7η του Σεπτέμβρη μας καλεί να σκεφτούμε πέρα από εμάς, τους ανθρώπους, ολόκληρο τον πλανήτη με σύνθημα «Υγιής Αέρας, Υγιής Πλανήτης». Η φετινή πρόσκληση/ πρόκληση είναι ακόμη πιο ευρεία περιλαμβάνοντας τα κρισιμότερα σύγχρονα ζητήματα όπως η υγεία των ανθρώπων στην εποχή του κορωνοϊού, η κλιματική αλλαγή, η ζωή του πλανήτη καθώς και οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης .

Η ρύπανση του αέρα είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα με εκτεταμένες επιπτώσεις λόγω της μεταφοράς του σε μεγάλες αποστάσεις. Το 92% του κόσμου μας εκτίθεται σε μολυσμένο αέρα. Η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει δυσανάλογα τις γυναίκες, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, και τους πιο ευάλωτους οργανισμούς, ενώ έχει επίσης αρνητικό αντίκτυπο σε όλα τα οικοσυστήματα. Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί περιβαλλοντικό κίνδυνο τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για την υγεία του πλανήτη. Μικροσκοπικά, αόρατα σωματίδια ρύπανσης διεισδύουν βαθιά στους πνεύμονες, στην κυκλοφορία του αίματος και στο σώμα μας. Αυτοί οι ρύποι ευθύνονται για το ένα τρίτο περίπου των θανάτων από εγκεφαλικά επεισόδια, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και καρκίνο του πνεύμονα, καθώς και το ένα τέταρτο των θανάτων από καρδιακή προσβολή. Παράλληλα, οι βραχύβιοι ρύποι του αέρα (μαύρος άνθρακας, μεθάνιο, όζον στο έδαφος, κ.α.) συγκαταλέγονται στους ρύπους που συνδέονται περισσότερο με επιζήμιες επιπτώσεις στην υγεία, στο κλίμα με την υπερθέρμανση του πλανήτη, στη βιοποικιλότητα και στα οικοσυστήματα.

Η υγεία του περιβάλλοντος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανθρώπινη υγεία. Ας συνεργαστούμε για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον με καθαρότερο αέρα για όλους. Το πρώτο βήμα για να αλλάξουμε τον κόσμο είναι να αλλάξουμε το σπίτι μας, τον τρόπο ζωής μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε και καταναλώνουμε. Να αλλάξουμε αυτό που είμαστε και τον τρόπο που καθαρίζουμε.

Η Iron Vap προτείνει οικιακές συσκευές χαμηλής κατανάλωσης για βιώσιμο νοικοκυριό, ατμοκαθαριστές σύγχρονης τεχνολογίας για καθημερινό, οικολογικό καθάρισμα και μηχανήματα απολύμανσης με ξηρό, υπέρθερμο ατμό για ατοξική δράση κατά ιών, ακάρεων, μικροβίων και άλλων βλαβερών μικροοργανισμών. Με το καθάρισμα με ατμό μειώνετε τους ρύπους από τις χημικές ουσίες των απορρυπαντικών και την καθημερινή σας έκθεση σε αναθυμιάσεις τοξικών σκευασμάτων καθαρισμού.

Ας διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στον καθαρό ουρανό, ας αποδεχθούμε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στις επόμενες γενιές και απέναντι στη φύση και στο σπίτι μας, τη Γη!

 

.

.

.

Σχετικά Άρθρα:

Ο καλύτερος ατμοκαθαριστής της αγοράς

.

10+1 Λόγοι για να Καθαρίζεις με Ατμοκαθαριστή

.

Δες τι θα βρεις στο ποτήρι σου όταν μολύνεις το περιβάλλον!

.

Αλλαγή Σεζόν: Γενική Καθαριότητα με ατμό - Απολύμανση και Ασφάλεια

.

Ατμός και Απολυμανστική Δράση: Μύθοι και Αλήθειες

.

Μεγάλη Εξοικονόμηση Ενέργειας με μικρές αλλαγές στη λειτουργία του σπιτιού

.

6Σχόλια

  • Avatar
   Θανάσης_Κ
   Σεπ 13, 2021

   Καλημέρα σας, τι εννοείται οικολογικό καθάρισμα χωρίς χημικές ουσίες? Ευχαριστώ.

   • Avatar
    Iron Vap
    Σεπ 16, 2021

    Καλησπέρα αγαπητέ Θανάση_Κ. Όταν μιλάμε για οικολογικό καθάρισμα χωρίς χημικές ουσίες εννοούμε καθάρισμα και απολύμανση που γίνεται στην ουσία μόνο με νερό το οποίο εξέρχεται μέσα από το λέβητα του ατμοκαθαριστή με υψηλή πίεση και υψηλή θερμοκρασία σε μορφή ατμού ή και ξηρού, υπέρθερμου ατμού. Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε και στα τηλέφωνα της εταιρείας μας: 2310853030/ 6946124291. Με εκτίμηση, Iron Vap Team.

  • Avatar
   lilazari
   Σεπ 13, 2021

   για ατοξικη απολυμανση κατα ιων τι προτεινετε. σας ευχαριστω.

   • Avatar
    Iron Vap
    Σεπ 16, 2021

    Αγαπητή/ Αγαπητέ lilazari, για οικολογική απολύμανση κατά ιών και κορωνοϊών τόσο οικιακού όσο και επαγγελματικού χώρου, θα προτείναμε μηχανήματα ξηρού, υπέρθερμου ατμού θερμοκρασίας 180C και πιο συγκεκριμένα το μοντέλο Sani System Business: https://iron-vap.gr/sani-system/199-sani-system-business.html . Αν δεν έχετε εξαρτήματα ατμοκαθαριστή, θα προτείναμε και το παρακάτω μοντέλο της ίδιας σειράς: https://iron-vap.gr/atmokatharisteseboiler/221-sani-gun-3-vaporetto-8007411804670.html . Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε και στα τηλέφωνα της εταιρείας μας: 2310853030/ 6946124291. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον. Με εκτίμηση, Iron Vap Team.

  • Avatar
   mr seo 12
   Μάι 30, 2023

   They're produced by the very best degree developers who will be distinguished for your polo dress creating. You'll find polo Ron Lauren inside exclusive array which include particular classes for men, women. laser cleaning machine handheld

Αφήστε το Σχόλιό σας

*
**Not Published
*Site url with http://
*