Στην IronVap.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα 
Ατμός και Νερό - 22 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Ατμός και Νερό - 22 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Όλες οι Παγκόσμιες Ημέρες έχουν καθιερωθεί από Διεθνείς Οργανισμούς με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων γύρω από καίρια ζητήματα.

Στις 22 Μαρτίου, η παγκόσμια κοινότητα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Η συγκεκριμένη «γιορτή» ξεκίνησε το 1993 από τα Ηνωμένα Έθνη, με σκοπό να εκθέσει το ζήτημα ότι τα 2 από τα 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους του πλανήτη ζουν σήμερα χωρίς πρόσβαση σε ασφαλές νερό. Βασικός στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού είναι να εμπνεύσει δράσεις για τον ευρύτερο σκοπό της Βιώσιμης Ανάπτυξης: νερό και αποχέτευση για όλους έως το 2030.

Σε ατομικό επίπεδο η λελογισμένη χρήση του νερού από όλους μας, κρίνεται απαραίτητη για την εξισορρόπηση αναγκών όλων των ανθρώπων και του πλανήτη. Χρειάζεται η συνεργασία όλων για μια βιώσιμη διαχείριση του νερού καθώς το νερό χρησιμοποιείται σε πολλές περιοχές υπερβολικά και αλόγιστα, σε μια διαδικασία υπεράντλησης νερού από τους υδροφόρους ορίζοντες χωρίς αυτοί οι ορίζοντες να προλαβαίνουν να επαναφορτιστούν από τη βροχή και το χιόνι.

Πέρσι, το θέμα της παγκόσμιας ημέρας ήταν «Δίνοντας Αξία στο Νερό». Φέτος, μας καλεί να σκεφτούμε την κρυφή πηγή της ζωής, έναν από τους πιο πολύτιμους πόρους της γης, τους υδροφόρους ορίζοντες, με σύνθημα: «Υπόγεια Νερά – Κάνοντας Ορατό το Αόρατο».

Τα υπόγεια ύδατα είναι νερό που βρίσκεται σε υδροφόρους ορίζοντες, οι οποίοι είναι γεωλογικοί σχηματισμοί από πετρώματα, άμμους και χαλίκια που μπορούν να συγκρατήσουν το νερό.

Μπορεί τα υπόγεια ύδατα να μην είναι ορατά, αλλά η επίδρασή τους είναι ορατή σε όλους. Μακριά από τα μάτια μας, κάτω από τα πόδια μας, τα υπόγεια νερά είναι ένας κρυμμένος θησαυρός που εμπλουτίζει τη ζωή μας. Σχεδόν όλο το γλυκό νερό στον κόσμο είναι υπόγεια ύδατα. Καθώς η κλιματική αλλαγή επιδεινώνεται, τα υπόγεια ύδατα θα είναι όλο και πιο ζωτικής σημασίας.

Επομένως, ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της σύγχρονης εποχής είναι η ρύπανση των υπόγειων υδάτων που μπορεί να χρειαστούν δεκαετίες ή και αιώνες για να ανακάμψουν.

Η χρήση απορρυπαντικών και άλλων χημικών ουσιών για την καθημερινή καθαριότητα του σπιτιού μας αποτελεί επιβαρυντικό ρυπογόνο παράγοντα και μια βιώσιμη λύση είναι η οικολογική απολύμανση που προσφέρει ο ατμός ενός ισχυρού ατμοκαθαριστή. Και πάλι, λοιπόν, η καθαρότερη λύση είναι το νερό, το νερό που γίνεται ατμός, ο ατμός που σκοτώνει μικρόβια και διαλύει τη βρωμιά ατοξικά!

Η εξερεύνηση, η προστασία και η βιώσιμη χρήση των υπόγειων υδάτων θα είναι κεντρικής σημασίας για την επιβίωση, την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και την κάλυψη των αναγκών ενός παγκόσμια αυξανόμενου πληθυσμού.

Ας προστατεύσουμε το νερό, ας προστατεύσουμε τη ζωή!

 

.

.

.

Σχετικά Άρθρα:

10+1 Λόγοι για να Καθαρίζεις με Ατμοκαθαριστή

.

Δες τι θα βρεις στο ποτήρι σου όταν μολύνεις το περιβάλλον!

.


Αλλαγή Σεζόν: Γενική Καθαριότητα με ατμό - Απολύμανση και Ασφάλεια

.

Ατμός και Απολυμανστική Δράση: Μύθοι και Αλήθειες

.

7 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Καθαρού Αέρα και Γαλάζιων Ουρανών

.

Ο καλύτερος Ατμοκαθαριστής της Αγοράς

.

Αφήστε το Σχόλιό σας

*
**Not Published
*Site url with http://
*