Στην IronVap.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα 
Κοριοί-Βαμπίρ: Έξαρση στη Γαλλία. Μέτρα Προστασίας και Αντιμετώπισης στην Ελλάδα!

Κοριοί-Βαμπίρ: Έξαρση στη Γαλλία. Μέτρα Προστασίας και Αντιμετώπισης στην Ελλάδα!

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση σχετικά με την έξαρση και τη συνεχή εξάπλωση του φαινομένου των κοριών σε χώρους μεγάλων συγκεντρώσεων, μεταφοράς, αλλά και χώρους φιλοξενίας στο Παρίσι. Η μεγάλη, τουριστική κίνηση, τα ελλιπή προληπτικά μέτρα, η χαμηλής ποιότητας ή η λάθος εφαρμογή απολυμαντικών δράσεων, η αυξημένη υγρασία είναι παράγοντες που συμβάλλουν στην εξάπλωση των κοριών. Μαζί με τους κοριούς εξαπλώνεται και ο φόβος, σε σημείο που πολλοί αναφέρουν ότι πρόκειται για μια επιδημία που μπορεί να επηρεάσει τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Αρχές της χώρας έχουν κινητοποιηθεί με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας να συστήνει σε όλους τους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες να ελέγχουν τα κρεβάτια του ξενοδοχείου τους και να είναι πολύ προσεκτικοί αν αγοράσουν μεταχειρισμένα έπιπλα ή στρώματα. Η κυβέρνηση Μακρόν κάλεσε διυπουργική σύσκεψη προς εύρεση συνολικής λύσης, καθώς το θέμα επηρεάζει την οικονομία, την υγεία, τις μεταφορές, αλλά και τον τουρισμό της χώρας.

Πως επηρεάζει το παράδειγμα της Γαλλίας, άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως τη δική μας χώρα; Τι μπορούμε και τι πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε την υγεία μας και την επιχείρησή μας;

Αν και μέχρι τη δεκαετία του 1950, σε παγκόσμιο επίπεδο, το φαινόμενο των κοριών ήταν σε ύφεση, δυστυχώς, λόγω της έντονης αστικοποίησης, της πυκνής δόμησης και της αύξησης των ταξιδιών, ο κοριός έκανε δυναμική επανεμφάνιση. Τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα είναι πιο συχνά και επίμονα. Το μικροσκοπικό έντομο κυριαρχεί σε στρατόπεδα και κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, χώρους με προβλήματα στέγασης και υγιεινής.

Πλέον προσβάλλει συχνά και ξενοδοχεία, καταλύματα Αirbnb, γηροκομεία, νοσοκομεία, μέσα μεταφοράς, αλλά και ιδιωτικές κατοικίες. Η γαλλική έξαρση μπορεί να αποτελέσει αφορμή για δική μας έγκαιρη αφύπνιση είτε είμαστε ιδιώτες, είτε είμαστε επιχειρήσεις φιλοξενίας (καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και ξενοδοχεία), καθώς έχουμε καθήκον απέναντι στον πελάτη να διασφαλίσουμε υγιεινή, ασφαλή διαμονή χωρίς οχλήσεις από κοριούς και άλλα παράσιτα.

Η λύση που προτείνουν ειδικοί είναι η απολύμανση με ξηρό, υπέρθερμο ατμό, θερμοκρασίας 180°C. Πρόκειται για οικολογική και πλήρως αποτελεσματική αντιμετώπιση της μόλυνσης με 100% εξάλειψη ενήλικων εντόμων, νυμφών, προνυμφών αλλά και των αυγών τους μέσω του θερμικού σοκ που προκαλούν τα μηχανήματα της σειράς Polti Cimex Eradicator και Polti Sani System. Μπορείτε να δείτε τα Συστήματα Ξηρού Ατμού πατώντας ΕΔΩ.

  

Πέρα από τον ισχυρό ατμοκαθαριστή, πλέον κρίνεται απαραίτητο το σύστημα απολύμανσης όχι μόνο σε επαγγελματικούς χώρους εστίασης και φιλοξενίας, σε δημόσια ιδρύματα και δημόσιους χώρους, αλλά και σε κάθε σπίτι. Ο ξηρός, κορεσμένος ατμός καταπολεμά κάθε παθογόνο και παρασιτικό μικροοργανισμό αποτελεσματικά και ατοξικά, προσφέροντάς μας ένα υγιεινό και αναζωογονητικό οικιακό περιβάλλον.

.

.

.

Σχετικά Άρθρα:

Οι κοριοί ζουν τον χειμώνα τον χειμώνα; Κοριοί σε χειμερία νάρκη; Αντιμετωπίστε τους προτού ξυπνήσουν!

.

Πως αναγνωρίζουμε το τσίμπημα του κοριού!

.

Πώς τρυπώνουν οι κοριοί στον χώρο μας και πώς μπορούμε να τους κρατήσουμε εκτός κατοικίας?

.

Πως αναγνωρίζουμε το τσίμπημα από ακάρεα!

.

Πως αναγνωρίζουμε το τσίμπημα του Ψύλλου!

.

Ο καλύτερος ατμοκαθαριστής της αγοράς

.

Άμεση Καταπολέμηση Κοριών με Οικολογικό τρόπο χωρίς Χρήση Χημικών

.

Νέα Λύση Κατά Ψύλλων και Κοριών: Ενοικίαση Συστημάτων Απολύμανσης από την Iron Vap

.

Stick/ Όρθιοι Ατμοκαθαριστές: Άνεση και Υγιεινή

.

Σας άρεσε; Κάντε μας like  

Αφήστε το Σχόλιό σας

*
**Not Published
*Site url with http://
*