Στην IronVap.gr χρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Θέλω να μάθω περισσότερα 
Πώς τρυπώνουν οι κοριοί στον χώρο μας και πώς μπορούμε να τους κρατήσουμε εκτός κατοικίας?

Πώς τρυπώνουν οι κοριοί στον χώρο μας και πώς μπορούμε να τους κρατήσουμε εκτός κατοικίας?

Κανονίζετε ήδη τις καλοκαιρινές διακοπές σας για κάποιο εξωτικό θέρετρο του εξωτερικού ή σε κάποιο πανέμορφο ελληνικό νησί? Επιστρέψατε μόλις από ένα σύντομο επαγγελματικό ταξίδι, κάποιο ταξιδάκι αναψυχής ή από μια σύντομη εκδρομή? Μεγάλη προσοχή στον τρόπο που θα ξεπακετάρετε τα πράγματά σας μόλις επιστρέψετε για να μην έχετε δυσάρεστους επισκέπτες στο σπίτι σας!

Η γνωστή φράση «πιάσαμε κορέους» ή «θα πιάσουμε κορέους» συνήθως λέγεται όταν πολύς κόσμος ή και λίγα άτομα συγκεντρώνονται πολύ κοντά μεταξύ τους σηματοδοτώντας και τον τρόπο εμφάνισης ή και ανάπτυξης του συγκεκριμένου παρασιτικού ζωυφίου. Εμφανίζονται, αναπτύσσονται και μπορούν να μεταφερθούν στα σπίτια μας από μέσα μαζικής μεταφοράς(αεροπλάνα, σκάφη, τρένα, λεωφορεία, μετρό), δημόσιους χώρους και κτίρια που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ατόμων, όπως νοσοκομεία, στρατώνες, κατασκηνώσεις, σχολεία, αποδυτήρια γυμναστηρίων, θέατρα, κινηματογράφοι ακόμα και υπερπολυτελή ξενοδοχεία!

Προσοχή οι κοριοί δεν μεταφέρονται από το εξωτερικό περιβάλλον όπως χώμα, κήπους, φυτά, ή από τα ζώα, κατοικίδια και μη, όπως σκύλους, γάτες, πουλιά κ.α. Η παρουσία τους δεν συνδέεται με τις συνθήκες υγιεινής του χώρου ή μιας περιοχής. Η εμφάνισή τους έχει να κάνει καθαρά με μεταφορά τους από προσβεβλημένο χώρο σε μη μέσω, κυρίως, μεταφοράς ρούχων και αποσκευών. Κρύβονται συχνά στις βαλίτσες που χρησιμοποιούμε όταν ταξιδεύουμε, σε ρούχα, παπούτσια, στις ραφές τσάντας, κ.α.

Επομένως, βασικά μέτρα πρόληψης για όλους, είναι:

1. Να μην ακουμπάμε τη βαλίτσα μας σε έπιπλο ή σε στρώμα/ καναπέ είτε όταν πάμε στο ξενοδοχείο, είτε όταν πακετάρουμε και πάλι τα πράγματά μας για να επιστρέψουμε, είτε με την επιστροφή μας στο σπίτι.
2. Όταν έχουμε επιστρέψει από διακοπές ή από ένα ταξιδάκι, να αδειάσουμε το περιεχόμενο της βαλίτσας μας απευθείας σε νάιλον σακούλες, ώστε αμέσως μετά να την απολυμάνουμε με ατμοκαθαριστή.
3. Να πλύνουμε τα ρούχα/ εσώρουχα και όλο το υφασμάτινο περιεχόμενό της σε θερμοκρασία πάνω από 60°C, στο πλυντήριο.

Πρέπει να τονίσουμε ότι οι κοριοί δεν κάνουν διακρίσεις όσον αφορά την καθαριότητα καθώς μεταφέρονται με τα ρούχα, τις βαλίτσες κ.α. και είναι ικανοί να εγκατασταθούν οπουδήποτε. Αν εντοπίσουμε κοριούς σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον ιδιοκτήτη του χώρου για έλλειψη καθαριότητας γιατί αυτό μπορεί να συμβεί και στο δικό μας, πεντακάθαρο χώρο! Θα πρέπει να τον ενημερώσουμε διακριτικά για το πρόβλημα και να τον συμβουλέψουμε να λάβει άμεσα μέτρα για την καταπολέμησή τους. Σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι εκτεταμένο και ο ιδιοκτήτης δεν διαθέτει Cimex Eradicator ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την εξάπλωση των κοριών, θα πρέπει να καλέσει κάποιον ειδικό ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα η προσβολή.

Αφήστε το Σχόλιό σας

*
**Not Published
*Site url with http://
*